Ik ben Kasper.
Mijn ouders zijn nooit met elkaar getrouwd. Zij gaan apart wonen. Ze gaan scheiden zonder echtscheiding. Scheiden is apart gaan wonen.
Echtscheiden is ervoor zorgen dat je niet meer getrouwd bent.
Mijn ouders zijn niet getrouwd en moeten dus geen echtscheiding regelen.

Zijn je ouders getrouwd? En gaan zij scheiden?Dan moeten zij ervoor zorgen dat ze niet meer getrouwd zijn. Daarvoor moeten zij een echtscheiding regelen. Wil je meer weten over echtscheiding? Klik dan op een echtscheiding.

Mijn ouders en jouw ouders zijn ouders. Als ze apart gaan wonen dan moeten er nieuwe regelingen over ons, de kinderen, komen. Dat is zo voor ongetrouwde en getrouwde ouders.

In het boek van Laila staat wat geregeld moet worden: gezag en verblijf en kosten. In mijn boek staat hoe dat geregeld kan worden.

Sommige ouders regelen alles helemaal alleen.
De meeste ouders hebben hulp van een notaris of een advocaat of een bemiddelaar of een rechter.

Je mama alleen kan niet beslissen over jou. Je papa alleen kan niet beslissen over jou. Je mama en je papa kunnen wel samen beslissen over jou. Als ze een akkoord vinden dan kunnen ze samen beslissen. Een akkoord is een regeling waarmee je mama en je papa akkoord gaan. De meeste ouders vinden een akkoord. Natuurlijk niet alleen over jou maar ook over je broer of je zus.

Als je mama en je papa een akkoord vinden dan kunnen ze zelf beslissen. Als je mama en papa geen akkoord vinden dan beslist een rechter.

Jij kan niet beslissen. Je kan wel je mening zeggen. Dan kunnen je ouders of de rechter daar rekening mee houden.

In mijn boek staan drie hoofdstukken. Als je klikt op de ouders beslissen, dan kom je te weten wie je ouders hierbij kan helpen.

Als je klikt op de rechter beslist, dan kom je te weten wat de rechter doet.

Als je klikt op jij telt mee! dan vertel ik je wat jij kan doen.

bij een volgend bezoek wil ik vanop deze plaats starten